top of page
Caută
  • TermopanSv

Usi de garaj Radauti

Un garaj auto propriu este un loc in care iti poti parca mereu masina, fara a avea grija ca altcineva iti va lua locul de parcare, fara a sta cu grija ca masina ta sta afara in zilele ploioase sau cand ninge. Este ca un fel de locuinta pentru masina ta, asa ca este foarte important ca aceasta sa stea in siguranta. Iar acest lucru depinde doar de tine si de ce fel de usi de garaj Radauti vei achizitiona.

Asa ca inainte de a face acest pas maret, cel mai bine ar fi sa te informezi cu privire la ce usi de garaj iti doresti sa cumperi pentru a face alegerea potrivita.

Ce trebuie sa stii inainte sa achizitionezi usi de garaj Radauti?

Ca un prim pas, este recomandat sa ai in vedere urmatoarele detalii:

• Daca iti doresti sau nu sa aiba izolare termica (daca este necesara);

• Ce culoare iti doresti sa aiba respectivele usi de garaj, astfel incat sa se potriveasca cu cea a intregii constructii;

• Ce nivel de securitate iti doresti sa aiba, pentru ca nu ai vrea ca usa sa reprezinte o cale facila de acces in interiorul garajului tau dupa ce l-ai incuiat;

• Ce tip de actionare al usii iti doresti sa aiba – vertical/orizontal/culisant;

• Ce dimensiune a usii doreste sa aiba – este vorba de o dimensiune corecta, care sa asigure imbinarea perfecta a usii cu peretii garajului;

• Iti alegi usi de garaj, bineinteles, si in functie de amplasarea acestuia

• Ce garantie iti oferita de producator sau daca iti este oferita una. Este foarte important sa fii atent si la acest aspect pentru a nu realiza prea tarziu ca nu ai garantie pentru usile de garaj achizitionate.

Dupa ce s-au stabilit aceste detalii, trebuie sa vedem cum se alege dimensiunea unei usi de garaj Radauti

Dimensiunea unei usi de garaj se alege bineinteles in functie de dimensiunea golului existent in corpul garajului pentru a permite imbinarea perfecta a tuturor componentelor. Exista si posibilitatea sa nu ai constructia garajului in stadiul final si in aceasta situatie este recomandat sa alegi o dimensiune standard, furnizata de catre producator, facand astfel economii consistente la achizitionarea unei usi de garaj basculante. Usile de garaj de pe piata sunt  intr-o gama variata de modele, asa ca poti alege orice model iti place si simti ca se potriveste. Un alt lucru important de mentionat este faptul ca fiecare usa de garaj are nevoie de spatii de montaj (stanga, dreapta si sus) si de un spatiu de culisare in adancime, pe care trebuie sa le ai in vedere inca de la constructia garajului. Cel mai bine este sa nu te limitezi doar la structura – o scurgere pluviala, o conducta sau un corp de iluminat pot reprezenta impedimente in montajul usii de garaj.


Dupa ce s-au stabilit detaliile de tin de dimensiuniea usii de garaj, cum alegem ce culori sa aiba usa de garaj Radauti?

Fara sa aiba o importanta materialul utilizat, usile de garaj pot fi finisate intr-o mare varietate de texturi si culori. Daca iti doresti sa-i oferi usii de garaj un aspect contemporan, ia in considerare utilizarea aluminiului anodizat. Daca vei face aceasta alegere vei observa ca acest proces intareste aluminiul pentru a crea o suprafata decorativa, rezistenta la rugina. De amintit faptul ca usile din aluminiu anodizat nu trebuie sa fie vopsite. Daca iti doresti sa personalizezi totusi aspectul usilor de garaj, incearca sa gasesti o combinatie care sa se potriveasca cu locuinta. Foloseste-ti imaginatia si bazeaza-te pe gusturile tale. Iata cateva idei totusi care sa te ajute sa te orientezi: culori de tip blocaj (luand diferite nuante si culori) pentru a-ti face usile de garaj sa se potriveasca cu peretii garajului. De asemenea, te poti uita la usa de garaj maro sau la usa de garaj grafit inchis.

Urmatorul pas este sa stabilim cum intretinem si protejam usile de garaj Radauti

Prima etapa este sa curatam adecvat sina usii de garaj sectionale

In cazul in care usa garajului tau scoate un scartait sau se intepeneste, nu trebuie sa pulverizezi imediat sina usii cu lubrifiant. Din pacate, acest lucru nu va ajuta la restabilirea functionarii corecte a usii. Daca alegi sa pulverizezi cu un lubrifiant adecvat pentru sina usii de garaj, fara sa o cureti corespunzator in prealabil, acest lucru poate duce la acumularea de materie sub forma de particule ce se va intari cu timpul si va afecta functionarea lina a usii garajului. Asa ca nu te grabi sa lubrifiezi usa garajului atunci cand se intepeneste sau scoate zgomote. Pentru inceput ar trebui doar sa cureti mai intai bine sina usii garajului. Acest lucru poate fi realizat prin stergerea interiorul sinei cu o laveta umeda curata si este de ajuns. Numai dupa ce interiorul sinei este curat, sterge apoi cu o laveta uscata si abia apoi aplica lubrifiantul.

A doua etapa este sa instalam unele garnituri impotriva intemperiilor

In cazul in care vrei sa economisesti energie, instalarea pe usa garajului a unor garnituri impotriva intemperiilor reprezinta o optiune excelenta. Prin aceasta metoda vei putea impiedica patrunderea in garaj a umezelii, iar lucrurile aflate in garaj raman ferite si in siguranta. Aceste garnituri antiintemperii trebuie sa fie aplicate pe partea inferioara a usii de garaj, pe cadrul usii pentru a functiona eficient.

A treia etapa este sa repozitionam senzorii usii de garaj Radauti

Bineinteles, acesti senzori pentru usile de garaj reprezinta o componenta important si necesara pentru functionarea corespunzatoare a usilor de garaj sectionale. Din pacate, exista posibilitatea ca acestia sa nu functioneze corespunzator, pentru ca s-ar putea sa fi iesit din linie si au nevoie de realiniere. Insa, nu e nicio problema, tot ce trebuie sa faci pentru a repozitiona senzorii pentru usilor de garaj sectionale este sa ii impingi usor in directia si pozitia corecta. Nimic mai mult. Iti dai seama ca i-ai asezat cum trebuie daca acestia se afla fata in fata, aceasta fiind pozitia corecta. In cazul in care acestia nu sunt aliniati corect, vei vedea un indicator care va lumina intermitent, lucru ce inseamna ca acestia trebuie aliniati. Dupa ce i-ai repozitionat corespunzator, lumina intermitenta va disparea si va fi inlocuita cu o lumina continua.

A patra etapa este sa resetezi sistemul de deschidere a usii de garaj Radauti

In cazul in care usa garajului se inchide pe o durata scurta de timp inainte de a se deschide automat sau daca se opreste inainte de a ajunge in pozitia de jos, sistemul de deschidere trebuie resetat. Bineinteles, sunt si instructiuni clare de resetare pentru fiecare usa de garaj, totusi, pasii de baza ce trebuie urmati sunt:

Sa opresti alimentarea cu energie a usii de garaj;

Sa astepti 10 secunde;

Sa repornesti alimentarea.

Dupa ce usa este din nou alimentata, apasa butonul cu sageata in jos pana cand usa garajului ajunge in pozitia inferioara si se inchide complet.

A cincea etapa este sa lubrifiem adecvat usa de garaj zgomotoasa

Esential de mentionat este faptul ca atunci cand vine vorba de functionarea eficienta a usii de garaj, solutia este lubrifierea corespunzatoare a acesteia. Lubrifierea usii de garaj ajuta, de asemenea, la eliminarea scartaitului atunci cand usa garajului se deschide si se inchide. In plus, asigura si o functionare lina si fara intreruperi. Cel mai bine este ca atunci cand lubrifiezi usa garajului, sa folosesti un lubrifiant special pentru usa garajului. De ce? Ei bine, acest lubrifiant special pentru usi de garaj functioneaza in special si pe componentele usii de garaj precum sina de lant, role de metal, rulmenti, balamale, tije, clanta, incuietori si bratul usii. Rolul lubrifiantului nu este doar de a asigura usii de garaj o functionare cat mai lina, ci asigura si un strat de protectie impotriva umiditatii ce cauzeaza rugina si coroziunea.

Ce tip de usi de garaj sunt pe piata si ce sa alegem?

Usi de garaj sectionale Radauti

Acestea sunt prezente pe piata in gama larga si prezinta multe avantaje. Acest tip de usi are o foarte mare capacitate de etansare a garajului la vant si ploi cu conditia de a fi realizate corect. Modul in care acestea funtioneaza  este unul usor si silentios, fara sa faca zgomot la deschiderea si inchiderea acestora. De asemenea, usile sectionale contribuie la buna izolare termica a garajului fiind rezistente la intemperii. Un astfel de tip de usi este disponibil intr-o gama larga de modele, dimensiuni si culori. Au si cateva dezavantaje totusi aceste usi sectionale cum ar fi faptul ca tin mai mult de instalarea si pretul lor. Usile sectionale nu reprezinta o varianta tocmai economica, iar instalarea lor se face doar de catre un personal calificat, fapt ce ridica costurile acestora.

Usi de garaj automate basculante Radauti

Acest tip de usi automate sunt solutia cea mai economica si la indemana oricui. Ies in evidenta prin rezistente in timp si asigura o protectie antiefractie foarte ridicata. Aceste usi automate basculante Radauti sunt disponibile intr-o gama larga de modele si culori, beneficiind de un pret destul de mic fata de cel al usilor sectionale. Au si cateva dezavantaje aceste usi automate basculante si anume ca tin mai mult de izolarea garajului. Din pacate, din cauza sistemului de deschidere basculant, acestea nu etanseaza foarte bine la vant si ploi, asadar, nu contribuie la izolarea termica a garajului.

Usi de garaj de tip rulou Radauti

Acest tip de usi beneficiaza de un montaj simplu in exteriorul garajului. Usile automate de tip rulou se culiseaza pe verticala si, in cele mai multe cazuri, se gasesc cu o termoizolatie de aproximativ 15 mm, acest fapt asigurand o izolatie termica foarte ridicata. Si acestea sunt disponibile in mai multe culori.

Aceste usi automate confera comoditate, fiind actionate, bineinteles, pe telecomanda. Printre dezavantajele usilor automate de tip rulou se numara si faptul ca tin de spatiu. Ocupa un spatiu destul de mare deasupra intrarii si, pe langa aceasta, sunt mult mai galagioase fata de celelalte tipuri de usi.

Asadar, cand vrei vrea sa iti achizitionezi usile de garaj mult visate, iti va fi mult mai usor sa iti dai seama ce iti trebuie exact in functie de nevoile tale. Te poti baza pe noi. Prestam servicii de calitate, perseverenta ne defineste si implicarea este asul nostru din maneca.

Pentru mai multe detalii, avem afisate pe site datele de contact (email si telefon). Daca ai orice fel de nelamuriri, nu ezita sa ne scrii sau sa ne telefonezi si noi iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page