top of page
Caută
  • TermopanSv

Tamplarie termopan Radauti

Vine un moment cand din diverse motive ne dorim sa facem o schimbare in locuinta noastra. Si ca orice schimbare importanta, trebuie sa ne documentam inainte cat de bine putem pentru a lua cele mai bune alegeri.

O tamplarie termopan presupune o achizitie destul de importanta pentru locuinta noastra, asa ca inainte de a face acest pas, trebuie sa ne documentam foarte bine cu privire la acest subiect, pentru a putea cumpara astfel produse de calitate superioara si pentru a reprezenta un succes tot acest efort.

Ce trebuie sa stii inainte de a face acest pas maret, si anume inainte de a achizitiona ferestre si usi din termopan?

Bineinteles, nu este de-ajuns sa alegem o tamplarie buna, ci trebuie sa ne asiguram si de faptul ca montarea acesteia este bine realizata. De ce? Ei bine, aceasta parte are o mare importanta in ceea ce priveste eficienta produsului. In cazul in care nu se pune accent pe acest aspect, este posibil sa ramanem usor dezamagiti. De exemplu, daca un geam de termopan nu are un montaj adecvat, acesta poate sa isi piarda mai mult de jumatate din performantele de izolare si de etanseitate. Asa ca acesta este principalul motiv pentru care este recomantat sa evitam lucrarile facute de persoane  neavizate in domeniu, pentru ca riscam astfel sa nu ne putem bucura de beneficiile produsului cumparat la capacitate maxima.De asemenea, recomandat ar fi si sa eviti sa o faci de unul singur daca nu ai experienta in spate, pentru ca este posibil sa nu obtii chiar rezultatul dorit. Specialistii care se ocupa cu astfel de lucrari au intaietate, daca iti doresti sa elimini din riscurile ineficientei produsului. Insa, daca totusi isi doresti sa faci acest lucru de unul singur, trebuie sa stii ca pentru a monta un geam de termopan ai nevoie de scule speciale si, de asemenea, trebuie sa cunosti o serie de principii. Si bineinteles, experienta este cea care isi poate spune cuvantul destul de puternic in intregul proces.

Desi ai gasit o echipa de meseriasi in care poti sa ai incredere, este totusi bine sa te asiguri ca acestia chiar fac o treaba excelenta. De pilda, trebuie sa te asiguri ca nu sunt suprapuse lucrarile de amenajare interioara cu cele de montare a geamurilor si ca nu sunt sparte bucati din zid cu scopul de a monta termopanul. In cele mai multe cazuri, zidurile exterioare sunt si structurale iar spargerea unei bucati din zid poate sa insemne pierderea rezistentei. Un alt sfat de care ar trebui sa tii cont este ca daca iti doresti ca geamul sa arate bine, este indicat sa pastrezi folia de protectie a profilelor pana in momentul in care se fac finisajele peretilor. Daca nu vei face acest lucru, evident, este posibil sa se murdareasca.

Prin ce etape trecem pentru a monta termopanele?

Prima etapa este sa fixam ferestrele cu ajutorul unor suruburi (suruburile variaza in functie de tipul de zidarie de care dispune locuinta);

A doua etapa este etansarea cu spuma poliuretanica a spatiilor de pana in 10 mm. In cazul in care sunt spatii mai mari de 10 mm, trebuie sa se micsoreze cu profile de adaptare;

A treia etapa consta in calitatea efectuarii lucrarilor de reparatie dupa minim 48 de ore de la etansare.

Cum alegem cea mai buna tamplarie Radauti?

Calitatea sticlei

In functie de pozitionarea si dimensiunea ferestrei, vei opta pentru un grad mai mare sau mai redus de intimitate. De exemplu, daca doresti sa iti pui un geam termopan in baie, geamul este fumuriu sau sticla este texturata. Recomandat este sa ceri ajutorul unui specialist care stie diferenta dintre diferitele grade de texturare si care este modelul care permite patrunderea celei mai mari sau cele mai mici cantitati de lumina, in functie de nevoie. Daca de exemplu vrei sa iti pui un astfel de sistem de tamplarie pvc in living, clar vei avea nevoie de cat mai multa lumina, spre deosebire de exemplul cu geamul din baie. 

Tine cont de izolare si rezistenta

Cel mai bine este sa alegi fereastra termopan in functie de calitatea sticlei pentru ferestre precum si in functie de numarul de straturi. Este bine de stiut ca cu cat are mai multe straturi de sticla un geam termopan, cu atat va izola mai bine termic si fonic. Daca vrei sa alegi un geam termopan cu sticla conventionala, va fi importanta grosimea sticlei.

Tine cont de materiale si aspect

Fereastra de termopan Radauti poate avea optiunile de design destul de limitate. Este vorba bineinteles despre culoarea tamplariei care nu poate sa fie foarte variata. In ceea ce priveste materialele pe care le poti gasi pe piata, prima optiune va fi aluminiul. Fiind un material usor si durabil, nu prea este expus riscului de lovire si sunt sanse destul de mici ca acesta sa se deformeze. Mai este insa recomandat si geamul din PVC. Acest material des intalnit este rezistent si usor, dar are si avantajul de a fi disponibil la un pret mai redus. Pen langa toate acestea, are si o capacitate mai buna de izolare decat aluminiul. Pe langa aceste detalii, aspectul ferestrelor din PVC este usor mai versatil. Rama geamului nu va fi neaparat alba. Pe piata exista ferestre termopan din PVC Radauti care sunt imbracate intr-o folie de diferite culori sau care imita aspectul lemnului.

Tine cont de camerele de profile

Aceste camere de profile sunt foarte importante in structura unei ferestre termopan pentru baie. De ce? Ei bine, pentru ca in aceasta situatie profilul joaca un rol foarte mare in asigurarea izolarii fonice si termice. Daca profilul are mai multe camera si izolarea va fi mai buna. Vei vedea ca sunt disponibile pe piata  ferestre termopan cu 3, 4, 5 sau 6 camere (cele cu 6 camere sunt de ultima generatie si se gasesc la geamurile termopane tripan fiind de mai buna calitate).

Tine cont de feronerie si de dimensiune

Are o importanta destul de mare feroneria geamului de termopan. Calitatea inchiderii ferestrei va depinde de feronerie, dar si rezistenta acestuia. Asa ca, cel mai bine ar fi ca in alegerea celei mai bune tamplarii de termopan sa tii cont si de feronerie, dar si de cele mentionate mai sus.

Asadar, daca vrei sa ai parte de cele mai de calitate servicii in ceea ce priveste tamplarie pvc Radauti pentru ferestre si usi, contacteaza-ne pe site ori la numarul de telefon, ori la adresa de mail, pentru mai multe informatii.

14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page